مقایسه بین زبان های برنامه نویسی php و asp.net

۱۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۹

دو زبان متداول در طراحی سایت، زبان های برنامه نویسی php و asp.net میباشند که هر کدام طرفداران خاص خود را بین طراحان و برنامه نویسان وب دارند. در این مقاله قصد اریم از جنبه های مختلف این دو زبان برنامه نویسی را مقایسه کنیم. اگر به وب و برنامه نویسی علاقه دارید توصیه میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.


آنچه که لازم است درباره زبان برنامه نویسی php بدانید.

زبان برنامه نویسی php یکی از زبان های برنامه نویسی توسعه یافته ای است که غالبا در طراحی وب سایت ها مورد استفاده قرار می گیرد. php که بر گرفته از عبارت hypertext preprocessor می باشد، به معنای پردازنده ابر متن بوده و به عنوان یک زبان برنامه نویسی عمومی نیز به کار گرفته می شود. به طور میانگین می توان گفت که حدود سه چهارم وب سایت های دنیا که در حال فعالیت هستند و از جمله معروف ترین آن ها می توان به فیسبوک، ورد پرس، جوملا، یاهو، ویکی پدیا و... اشاره نمود، با استفاده از این زبان برنامه نویسی طراحی شده اند.

این زبان برنامه نویسی کاربردی زبانی قدرتمند به منظور طراحی وب سایت های پویا محسوب شده و قادر به پیاده سازی سرویس های خاص می باشد. جالب است بدانید که php قابلیت ادغام شدن با html را دارا می باشد. در حقیقت می توان گفت که php یک زبان اسکریپت نویسی رایگان و در عین حال متن باز است که امکان اجرای آن بر روی سرورها میسر است. سرور به محض دریافت درخواست کاربر با به کارگیری یک زبان اسکریپت نویسی در طرف سرور به پردازش دستور دریافتی پرداخته و پس از آن به انجام عملیات متفاوتی بر اساس درخواست کاربر روی می آورد که در نهایت این عملیات با قرار دادن صفحه ای پویا در اختیار کاربر به پایان می رسد.

آشنایی با زبان برنامه نویسی php


وب سرورها با استفاده از نرم افزاری مرتبط که بر روی خود نصب دارند، به تفسیر کدهای php می پردازند. گفتنی است که دستورهای استفاده شده در این زبان برنامه نویسی می توانند به طور مستقیم درون کدهای html قرار بگیرند.

همان گونه که تا بدین جا اشاره کردیم، پی اچ پی زبانی تفسیر شونده محسوب می گردد که اساس آن طراحی و ساخت وب سایت های پویا می باشد. آن دسته از افرادی که کد نویسی سایت ها را بر عهده دارند، با استفاده از زبان برنامه نویسی php قادر به طراحی اپلیکیشن های تعاملی مختلف خواهند بود. حال شاید این سوال ذهنتان را به خود درگیر کرده باشد که منظور از تعاملی بودن چیست؟


تعاملی بودن اپلیکیشن های طراحی شده به معنای وجود قابلیت های گوناگونی نظیر قابلیت ثبت نام کاربران در سایت، پنل کاربری، ذخیره اطلاعات کاربران و... می باشد. همه ما امروزه شاهد وجود این امکانات در سایت های مختلف هستیم.


زبان php نقاط قوت و مزایای بسیار زیادی دارد که از جمله مهم ترین آن ها می توان وجود فریمورک های قوی و پر طرفدار مانند لاراول و سیمفونی، در اختیار داشتن بیش از 80 درصد سهم بازار وب، رایگان و در عین حال متن باز بودن، جامعه بزرگ و پشتیبانی منحصر به فرد را نام برد. تمام این عوامل دست به دست هم داده اند تا این زبان برنامه نویسی به یکی از محبوب ترین زبان های موجود در حوزه طراحی وب تبدیل گردد.


آنچه که لازم است درباره زبان برنامه نویسی asp.net بدانید!

نام زبان برنامه نویسی asp را از عبارت active server page گرفته اند. این زبان اسکریپت نویسی که تکنولوژی های مایکروسافت را مورد استفاده قرار می دهد، در محیط IIS اجرا می گردد.

asp.net یکی از حرفه ای ترین زبان هایی است که به منظور طراحی سایت به کار گرفته می شود. جالب است بدانید که این زبان برنامه نویسی نسل جدید زبان برنامه نویسی asp بوده و با نوع کلاسیک آن سازگاری ندارد. به یاد داشته باشید امکان این که asp.net دربردارنده asp کلاسیک باشد، وجود دارد. تالیف صفحات asp.net به گونه ای صورت پذیرفته است که سرعت آن ها نسبت به asp کلاسیک بیشتر می باشد. asp.net همچنین پشتیبانی بهتری از زبان، مجموعه ای بسیار بزرگ از کنترل های کاربر، قطعه های مبتنی بر xml و نیز تایید یکپارچه هویت کاربران را دار می باشد.


اشنایی با زبان برنامه نویسی asp.net


گفتنی است که صفحات نوشته شده با زبان asp.net پسوند .aspx به خود گرفته و غالبا با استفاده از ویژوال بیسیک و یا سی شارپ تالیف می گردند. توجه داشته باشید که کنترل های کاربر در زبان برنامه نویسی asp.net این قابلیت را دارند که به زبان های مختلف نظیر سی پلاس پلاس و جاوا نوشته شوند. به محض درخواست فایل asp.net توسط مرورگر، موتور asp.net اقدام به خواندن فایل نموده و پس از اجرا و تالیف اسکریپت در فایل نتیجه را به صورت زبان html ساده به مرورگر ارجاع می دهد.

 

تفاوت زبان های برنامه نویسی phpو asp.net


همان گونه که تا بدین جا گفتیم، زبان php را به منظور نوشتن اسکریپت های وب مورد استفاده قرار می دهند. هدف به کارگیری این زبان نجات یافتن از پیچیدگی های Perl و تالیف CGL با استفاده از زبان هایی نظیر C و نیز ارائه دستورانی ساده و راحت برای افرادی است که قصد انجام طراحی وب دارند.


مقایسه سرعت

سرعت زبان php یکی از مهم ترین دلایلی است که برنامه نویسان این زبان به منظور دفاع از آن عنوان می کنند. این دسته از افراد معتقدند که سرعت زبان برنامه نویسی php از asp.net بیشتر است. اما جالب است بدانید که نتایج آزمایشات انجام شده حاکی از آن است که این موضوع کاملا بر عکس می باشد. البته موضوع مطرح شده از جانب برنامه نویسان پی اچ پی از نظر منطقی نیز قابل قبول نیست. چرا که کدهای خروجی تالیف شده با استفاده از زبان برنامه نویسی asp.net به دلایلی نظیر تفسیر نشدن در سمت سرور و نیز عدم قائل شدن زمان برای تفسیر کدها در زمان اجرای آن ها از سوی وب سرور در کوتاه ترین زمان ممکن اجرا شده و به همین دلیل از سرعت بسیار بیشتری در مقایسه با کدهای php برخوردار هستند.


به یاد داشته باشید که هیچ تکنولوژی و زبانی سرعتی قابل مقایسه با asp.net ندارد. جالب اینجا است که این سرعت با افزایش داده ها به طور چشمگیری بیشتر می شود!
 


مقایسه امنیت

یکی از مهم ترین مباحثی که امروزه مورد توجه بسیاری از برنامه نویسان قرار گرفته است، ایمن بودن نرم افزارهای منبع باز می باشد. گفتنی است که سیستم هایی که استفاده کنندگان زیادی دارند و تعداد بیشتری از افراد بر روی آن ها کار می کنند، به مرور زمان موفق به تکمیل شدن می شوند. اما به یاد داشته باشید که منبع باز بودن دلیل محکمی برای امنیت نیست، حتی گاهی همین موضوع موجب مورد حمله قرار گرفتن و هک شدن می گردد. برای مثال جوملا یکی از پلتفرم های موجود بر پایه زبان برنامه نویسی php است که در نوع خود از امنیت بسیار کمی برخوردار بوده و هر از چند گاهی توسط هکرها مورد حمله قرار می گیرد.

توجه داشته باشید که مشکلات امنیتی پیش آمده ارتباطی با زبان های برنامه نویسی ندارند. بلکه برنامه نویس باید قادر باشد از ایجاد مشکلات امنیتی جلوگیری به عمل آورد. جالب است بدانید که هیچ سایت قدرتمندی دو زبان فوق الذکر را به طور مستقیم مورد استفاده قرار نداده است.


مقایسه راحتی یادگیری

یکی از عمده ترین تفاوت های زبان برنامه نویسی php و asp.net سهولت یادگیری آن ها می باشد. لازم به ذکر است که زبان php به منظور سادگی در استفاده و یادگیری نوشته شده و تاکنون نیز در این زمینه موفق عمل کرده است. بر همین اساس می توان گفت که یادگیری این زبان به نسبت زبان asp.net ساده تر می باشد.
 

نظرات کاربران
  • نام کاربری

    آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی

    • نام کاربری

      آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی

نظر خود را با ما در میان بگذارید