تکنیک های آنالیز حرفه ای رقبا در سئو

۲۲ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۷

در این مقاله، تمام مواردی که برای آنالیز رقبا و ایجاد استراتژی مناسب جهت رقابت با رقبا و رسیدن به رتبه های بالا در گوگل نیاز دارید، را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.


آنالیز رقبا از اقدامات اولیه در فرایند سئو و تدوین استراتژی سئو است. با انجام این آنالیز به طور کامل فعالیت های رقبا را شناسایی می کنید و طبق آن ها برای پیشرفت سایت خود برنامه ریزی می کنید.
آنالیز رقبای سئو موارد زیر را در اختیار شما قرار می دهد:

مسیر حرکت رقبای شما به رتبه های اول گوگل به شکلی بوده است.
یک استراتژیک بهینه برای سئو سایت خود تدوین کنید
تکنیک ها، فرصت ها و نمونه های لینک سازی و بک لینک گیری حرفه ای را کشف کنید.

در این مقاله، تمام مواردی که برای آنالیز رقبا و ایجاد استراتژی مناسب جهت رقابت با رقبا و رسیدن به رتبه های بالا در گوگل نیاز دارید، را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.

 

یافتن کلمات کلیدی
اولین قدم، تحقیق کلمات کلیدی مورد هدف رقباست. باید بدانیم رقبا کدام کلمات کلیدی را مورد هدف قرار داده اند. کلمات کلیدی در عنوان، متا دیسکریپشن، url، هدینگ و متن محتوا وجود دارند. با بررسی این موارد می توانید کلمات کلیدی رقبا را کشف کنید.
بررسی بهینه بودن سایت رقبا

گام دوم این است که بفهمیم آیا رقبا وب سایت خود را بهینه سازی کرده اند؟
برای این کار کافیست سایت رقبا را به لحاظ وجود عناصر بهینه سازی سئو سایت بررسی کنیم. برای این کار چند عامل و عنصر که از اهمیت بیشتری برخوردارند را به شما معرفی می کنیم:
چگالی کلمات کلیدی رقبا

اگر رقبا از چگالی مناسب کلمات کلیدی در متن استفاده نکرده بودند؛ این یک فرصت مناسب برای شما خواهد بود. شما در هر صورت باید این مورد را رعایت کنید تا به نقطه ضعفی برای وب سایت شما تبدیل نشود.

این که چگالی و تعداد بکار رفته ی کلمات کلیدی در متن چه میزان باشد صرفا عددی ثابت نیست، شما با بررسی چند رقیب که رتبه های اول گوگل را کسب کرده اند و متوسط گیری تعداد کلمات کلیدی موجود در محتوای آنان می توانید میزان آن را بهینه کنید. این میزان باید به شکلی باشد که یک فرد در توضیح یک موضوع به صورت طبیعی بکار می گیرد.

 

توضیحات متا
توضیحات متا دیسکریپشن وب سایت رقبا را بررسی کنید. قطعا رقبای قوی تر این توضیحات را بسیار شفاف و جذاب نوشته اند. هدف از این کار، تقلید کلیدی شما از این توضیحات نیست بلکه الگو گرفتن و ایجاد ایده های بهتر در انتخاب و نوشتن توضیحات متا دیسکریپشن است. توضیحات متا دیسکریپشن قطعا بر افزایش میزان ctr(کلیک ) شما موثر خواهد بود.
لینک های داخلی

لینک های داخلی، معماری و ساختار یک سایت هستند و قطعا وب سایت های با معماری بهتر و شفاف تر مورد پسند تر برای گوگل هستند. با برسسی وب سایت رقبا سعی کنید تاکتیک های لینک سازی داخلی را کشف کنید و یک ساختار و معماری بهینه برای وب سایت خود پیاده کنید. چینش صحیح لینک های داخلی و اتصال مناسب صفحات وب سایت باعث میشود خزنده های گوگل صفحات وب سایت را بهتر ایندکس کنند.
انالیز محتوا
غالبا وب سایت های با محتوای بیشتر رتبه های بالا تری در گوگل کسب می کنند. البته شما باید هدف وب سایت خود را بشناسید و سایت های رقیب خود را بررسی کنید تا میزان بهینه محتوا را در حوضه کاری خود را کشف کنید.
البته صرفا زیاد بودن محتوا کافی نیست چرا که ممکن است گوگل به علت تشخیص مناسب بودن محتوای شما، رتبه ی شما را افزایش دهد؛ اما اگر این محتوا برای کاربر مفید نباشد و کیفیت لازم را نداشته باشد، رتبه ی خود را از دست می دهید. انالیز رقبا و تحلیل محتوای رقبایی که زمان طولانی تری در رتبه های اول گوگل جای گرفته اند، به شما حداقل تولید محتوا و حداقل کیفیت محتوای لازم برای بهبود رتبه را نشان می دهد.
البته توجه به غنی بودن محتوای رقبا داشته باشید.

 

غنی بودن محتوا

غنی بودن به لحاظ تصاویر مرتبط، ویدئو ها و پادکست که جذابیت زیادی برای کاربران دارند. قطعا استفاده کردن از این موارد شما را نسبت به رقبایی که ازین موارد غنی نیستند سر ترخواهد کرد. وجود لینک های خارجی در مباحث مرتبط به وبسایت های تاپ غیر از رقبا نیز می تواند برای کیفیت محتوای شما مناسب باشد. به صورت کلی سعی کنید به لحاظ محتوایی از رقبا عقب نمانید و محتوایی جامع و همه گیر تهیه کنید.
انالیز دیزاین و طراحی وب سایت

دیزاین مناسب برای سایت بسیار مهم است.
اگر رقبا دیزاین سایتی بهتر از شما دارند شاید لازم باشد برای طراحی سایت خود میزانی بودجه اختصاص دهید.
در وب سایت هایی با درجه سختی پایین تر کلمات این امر بسیار موثر است چرا که وب سایت های کوچک و محلی کمتر به طراحی وب سایت و دیزاین آن توجه می کنند و شما آسان تر می توانید رتبه های بالای گوگل را کسب کنید.
در وب سایت های بزرگ نیز اگر باگ ها، زشتی و نامناسب بودن دیزاین و دسترسی های مشکل وب سایت شناسایی شود، با بهبود این موارد می توانید رتبه های بهتری را نسیب خود کنید.
رقبای خود را به لحاظ موبایل فرندلی نیز بررسی کنید، این گزینه نیز می تواند تاثیر خوبی برای سبقت از وب سایت هایی که این ویژگی را ندارند، داشته باشد.
انالیز شبکه های اجتماعی

چشم پوشی از این مورد زمانی که رقبای شما از ان بهره می برند، رقابت شما را بسیار دشوار خواهد کرد. اغلب سوشیال سیگنال را نادیده می گیرند در حالی که سیگنال شبکه اجتماعی می تواند:
ارتباطات شمارا بهینه کند؛ هر چه ارتباط شما بیشتر باشد قطعا محبوب تر و شناخته تر خواهید شد که برای گوگل این شاخته شدن و برندینگ بسیار موثر است.
مشتریان شما بهتر و سریعتر شما را پیدا می کنند.
محتوا، خدمات و محصولات شما به لحاظ مارکتینگ بهتر در اختیار تقاضا کننده آن قرار می گیرد.
به صورت کلی وقتی رقیب شما از این سیگنال ها استفاده می کند شما برای رقابت و کسب رتبه های بهتر گوگل ناچارید این فرایند را طی کنید و از سیگنال های شبکه های اجتماعی بهره مند شوید.
استراتژی های آفلاین رقبا را انالیز کنید

بررسی استراتژی های افلاین رقبا یک دلیل خیلی مهم دارد:
آیا رقیب برند است؟
برند سازی برای هر وب سایتی تاثیر بی نظیری بر آینده وب سایت دارد. وب سایتی که شناخته شده باشد و بیشتر به اسم برند سرچ شود و کاربران را راضی کند، برای گوگل از اولویت های خاصی در نتایج بهره می برد. پس اگر رقیب شما در حوضه برندینگ، فعالیت های خوبی دارد(مثل دیجی کالا)، برای رقابت قطعا باید روی برندینگ خود فعالیت کنید.
ابزار های مفیدی از جمله Ahrefs هستند که می توانند میزان سرچ یک وب سایت با کلمات مختلف از جمله برند را نشان دهند که می توان برندینگ وب سایت رقیب را تحلیل کرد.
انالیز بک لینک ها
چند مورد قبلی برای انالیز رقبا لازم است؛ اما از میزان و نحوه بک لینک گیری وب سایت های رقیب غافل نشوید. انالیز بک لینک های رقبا می تواند در دو مورد به شما کمک کند:
فرصت های طلایی لینک سازی برای شما ایجاد کند.
با بررسی چند رقیب می توانید درست تصمیم بگیرید کدام بک لینک ها ارزش تقلید از رقیب را دارد.
برای دسترسی به داده ی بک لینک های رقبا می توانید از ابزاری مانند Ahrefs استفاده کنید.
البته در ایجاد بک لینک در وب سایت هایی که رقیب بک لینک گرفته دقت فرمایید چرا که هر بک لینکی که برای رقیب موثر بوده برای شما شاید موثر نباشد. قدرت و میزان ظرفیت وب سایت ها متفاوت است و این امکان وجود دارد بک لینکی که گوگل آن را برای رقیب شما به عنوان روش کلاه سفید لینک سازی پذیرفته، برای شما به عنوان کلاه سیاه شناسایی کرده و تاثیر منفی بر رتبه شما بگذارد.

پس از آنالیز رقبا و گرفتن ایده های بک لینک سازی برای وب سایت خود، چند نکته زیر را مد نظر داشته باشید:
صفحات اصلی و عمده مسیر بک لینک ها را بشناسید چرا که بک لینک های که بیشتر به صفحات خاصی اشاره می کنند باعث اعتبار آن دامنه می شوند و قطعا کلمات کلیدی موجود در آن صفحات اعتبار خواهند گرفت در نتیجه شما نیز برای رقابت در آن کلمات نیاز به این اقدامات خواهید داشت.
همانگونه که از نسبت بک لینک های فالو و نو فالو رقیبان خواهید دید شما نیز سعی کنید میزان طبیعی از بک لینک های فالو و نوفالو را داشته باشید.
توزیع انکرتکست های متفاوت در بک لینک ها نیز از موارد مهم می باشد. برخی از رقبا بیشتر تمرکز انکرتکست هایشان بر کلمات کلیدی خاص است؛ پس شما با توزیع بهینه انکرتکست می توانید از این مزیت بهره ببرید.
بک لینک های سایت واید و فوتر رقبا را بررسی کنید. البته همچنان در این نوع بک لینک ها ظرفیت و اندازه سایت و خیلی فاکتور های دیگر مثل برندینگ موثر است چرا که این نوع بک لینک ها می توانند خلی مفید و در عین حال خیلی خطرناک نیز باشند. برای وب سایت های نو پا این نوع بک لینک توصیه نمی شود.
برخی از رقیبان با شبکه های pbn لینک سازی می کنند و امکان دسترسی افراد را به داده ی بک لینک های خود، میبندند. به صورتی که ابزار ها از یافتن آن بک لینک ها عاجز هستند. شاید برخی مواقع اگر بک لینک های شما بیشتر و بهینه تر از رقیب باشد ولی همچنان رقیب شما رتبه بهتری در نتایج دارد، به همین دلیل باشد.
به وب سایت هایی که از آن بک لینک می گیرید توجه داشته باشید. وب سایت های موجود در ایران، بیشترین بک لینک را از سایت های ایرانی داشته باشد. بک لینک گیری از وب سایت های خارجی با انکرتکست فارسی ارزشی ندارد.
 

نظرات کاربران
  • نام کاربری

    آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی

    • نام کاربری

      آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی

نظر خود را با ما در میان بگذارید