صفحه های 404 دیگر یک کابوس نیستند!

۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۲

طراحی سایت، خطای 404، نحوه طراحی صفحه 404، کاربرد صفحه 404، رفع خطای 404، روش های طراحی صفحه 404، تبدیل کاربر به lead یا سرنخ


همه ما با صفحه های 404 مواجه شده ایم. زمانی که لینکی خراب باشد با کلیک بر روی آن لینک این صفحه ها نمایش داده میشوند. مسلماً هر چه تعداد لینک های خراب در یک سایت کمتر باشند بهتر است ولی خوب این اتفاقی است که حتی برای بهترین سایت ها هم می افتد و ممکن است کاربر با خطای 404 مواجه شود. پس با در نظر گرفتن این مسئله بهتر است سعی کنید از صفحه های 404 به نفع خود استفاده کنید و طوری آن ها را طراحی کنید که کاربر با دیدنشان از سایتتتان بیرون نرود.

با رعایت این نکات میتوانید یک صفحه 404 خوب و استاندارد داشته باشید:


1. ایجاد لیستی از مطالب باکیفیت و پرطرفدار
کاربر نباید با رسیدن به یک لینک خراب و مواجه شدن با خطای 404 به بن بست برسد! اگر هدفتان نگه داشتن و جذب کاربر است پس سعی کنید آن ها را به سمت مطالب خوب و باکیفیت سایتتان هدایت کنید.
پس میتوانید در صفحه 404 لیستی از پیشنهادات خوب و مطالب مرتبط را برای کاربر فراهم کنید تا کاربر بتواند به جای ترک کردن صفحه 404 از آنجا به صفحه های دیگر برود.


2. ارائه چیزی ارزشمند به کاربر در برابر گرفتن ایمیل
اگر کاربر نتوانست به هدف خود در سایت شما برسد و با خطای 404 مواجه شد به این معنی نیست که نمیتوانید آن کاربر را به مشتری خود تبدیل کنید! میتوانید با ارائه اطلاعات ارزشمند و یا مثلاً یک دانلود رایگان به کاربر انگیزه بدهید که ایمیل خود را وارد کرده و اطلاعات را دریافت کند. به این ترتیب میتوانید اطلاعات کاربران را ذخیره کرده و بعدها به آن ها دسترسی داشته باشید.
برای بسیاری از صاحبان کسب و کار هدف اصلی از وب سایت آن ها تبدیل کاربران به سرنخ (lead) میباشد(سرنخ در واقع کاربرانی هستند که ما اطلاعات تماس آن ها از جمله آدرس ایمیل یا شماره تماس را داریم و میتوانیم در آینده با آن ها در ارتباط باشیم). برای برخی افراد مانند دندانپزشک ها، جراحان پلاستیک، پزشکان و وکلا حتی یک مشتری هم میتواند میلیون ها تومان درآمدزایی داشته باشد پس تبدیل کاربران به سرنخ و سپس به مشتری برای این نوع مشاغل و کسب و کارها بسیار مهم است. پس بهتر است هر کاری بکنید تا کاربر را در سایت نگه داشته و او را تبدیل به مشتری نمایید.


3. اضافه کردن امکان جستجو
با اضافه کردن امکان جستجو در صفحه های 404 این امکان را به کاربر میدهید که اطلاعات مورد نظر خود را در آنجا جستجو کند تا ببیند آیا مطالب مرتبط دیگری پیدا میشود یا نه. به این ترتیب با جستجو ممکن است کاربر به صفحه دیگری که مرتبط با نیازش میباشد هدایت شود.


4. اضافه کردن فرم تماس
اضافه کردن فرم تماس به صفحه 404 این امکان را به کاربر میدهد که در صورت پیدا نکردن مطلب مورد نظرش بتواند برای دریافت راهنمایی یا کمک با شما در تماس باشد تا به هدف نهایی خود برسد.
مزیت دیگر وجود فرم تماس در صفحه 404 این است که کاربر میتواند گزارش خطا را به شما بفرستد به این ترتیب شما هم سریعتر از وجود لینک های خراب مطلع شده و اقدام به درست کردن آن ها می نمایید.


5. لحن یا تصاویر شوخ طبعانه، هرگز!
بعضی از طراحان توصیه میکنند که صفحه 404 را کمی شوخ طبعانه و سرگرم کننده طراحی کنید. ولی ما اصلاً این کار را توصیه نمیکنیم. تصور کنید به دنبال اطلاعات مهمی هستید و ناگهان یا خطای 404 مواجه میشوید، آیا برای شما خوشایند است که با یک سری جملات و تصاویر غیرجدی و شوخ طبعانه در آن صفحه مواجه شوید؟ فکر نمیکنم کسی علاقه داشته باشد در این شرایط مطالب بامزه ببیند بلکه میخواهد سریعتر به هدف خود برسد.
مسلماً برخورد با یک لینک خراب و صفحه 404 اصلاً بامزه نیست! همانطور که گفتیم کاربر به دنبال هدف خود میباشد و این روند هر چه سریعتر اتفاق بیفتد بهتر است. پس بهتر است به جای سرگرم کردن کاربر به دنبال ارائه راه حلی به او باشید.
نتیجه
این نکات و پیشنهادات در جهت جلوگیری از رسیدن کاربر به یک بن بست در وب سایت میباشد. همواره میتوانید از طریق دادن آپشن ها و پیشنهادت دیگر به کاربران نکات منفی را به مثبت تبدیل کرده و آن ها را در سایت خود نگه دارید. البته نیازی نیست که تمام این نکات را در صفحه 404 خود پیاده سازی کنید بلکه باید هدف اصلی خود و اینکه از کاربرانتان چه میخواهید را مشخص کرده و برحسب آن یکی از حالت ها را انتخاب و استفاده کنید.
باید همیشه خطاهای به وجود آمده را بررسی کنید و سعی کنید با پیگیری و ارائه راه حل به کاربر باعث رفع مشکل شوید از این طریق اطمینان و اعتماد کاربر را هم کسب خواهید کرد. اگر کاربری خطایی را گزارش کند و شما عکس العملی نشان ندهید در واقع این حس را به کاربر القا میکنید که او برای شما اهمیتی ندارد.
 


 

نظرات کاربران
  • نام کاربری

    آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی

    • نام کاربری

      آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی

نظر خود را با ما در میان بگذارید