کارت گرافیک MX450 انویدیا ۳۳ درصد سریع‌تر از MX350 است

۲۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۱


گزارشی جدید اعلام می‌کند پردازنده‌ی گرافیکی MX450 انویدیا ۳۳ درصد قدرت بیشتری از MX350 دارد و عملکردی نزدیک به GTX 1050 ارائه می‌دهد.


پردازنده‌های گرافیکی سری MX انویدیا قدرت پردازشی بسیار زیادی ندارند و برای اهداف گیمینگ به‌کار نمی‌روند؛ بنابراین، به‌طور کلی GPUهایی نیستند که چندان در مرکز توجه باشند. بااین‌حال براساس مقاله‌ی جدیدی که به‌تازگی وب‌سایت Zhulanlan.zhihu منتشر کرده است، این اوضاع ممکن است دستخوش تغییر شود. براساس آزمایش‌های این وب‌سایت، پردازنده‌ گرافیکی جدید MX450 انویدیا ۳۳ درصد سریع‌تر از پردازنده‌ی نسل قبل، یعنی MX350 است که اتفاقی بسیار مهم به‌حساب می‌آید.

مدتی پیش، انویدیا پردازنده‌ی گرافیکی جدید MX450 را به‌صورت اولیه معرفی کرد و اطلاعات خاصی از آن را با رسانه‌ها در میان نگذاشت، بنابراین درحال‌حاضر، جزئیات چندانی درباره‌ی این پردازنده‌ی گرافیکی نمی‌دانیم. بااین‌حال براساس ادعای کارشناسان، پردازنده‌ی گرافیکی MX450 متکی‌بر معماری تورینگ است و به‌طور دقیق‌تر از تراشه‌ی TU117 استفاده می‌کند. 

TU117 همان تراشه‌ای است که کارت‌های گرافیک GeForce GTX 1650 و GeForce GTX 1650 Ti از آن بهره می‌گیرند و ۸۹۶ واحد سایه‌زنی و ۱۶ واحد ROP (یعنی نصف GTX 1650) است. در اتفاقی غیرمنتظره، انویدیا اعلام کرده پردازنده‌ی گرافیکی MX450 با PCIe 4.0 سازگار است و این یعنی می‌توانیم از MX450 به‌عنوان تنها پردازنده‌ی مبتنی‌بر معماری تورینگ یاد کنیم که از PCIe 4.0 پشتیبانی می‌کند. 


سه نسخه از پردازنده‌ی گرافیکی MX450 وجود دارند: نسخه‌ی پایین‌رده و نسخه‌ی استاندارد و نسخه‌ی پرچم‌دار. هریک از این پردازنده‌های گرافیکی برای فرم‌فاکتورهای متفاوتی تولید شده‌اند. برای مثال، مدل پرچم‌دار از همان طراحی GTX 1650 بهره می‌‌گیرد و به‌طور ویژه برای لپ‌تاپ گیمینگ با اندازه‌ی معمولی تولید شده است. این در حالی است که نسخه‌ی استاندارد ابعاد جمع‌و‌جورتری دارد تا بتوان از آن در نوت‌بوک‌های معمولی و دستگاه‌های فوق‌سبک استفاده کرد. نسخه‌ی پایین‌رده از MX450 نیز مخصوص باریک‌ترین دستگاه‌هایی است که می‌توانند پردازنده‌ی گرافیکی مجزا را در بدنه‌ی خود بگنجانند.

مدل‌های پرچم‌دار و پایین‌رده از پردازنده‌ی گرافیکی جدید انویدیا با حافظه‌ی رم GDDR6 با حداکثر سرعت ۱۰ گیگابایت‌برثانیه سازگارند و مدل استاندارد در دو نسخه‌ی مجزا با حافظه‌ی GDDR5 یا GDDR6 تولید می‌شود. طبق اطلاعات فاش‌شده‌ی Zhuanlan، سرعت انتقال نسخه‌ی GDDR5 هشت گیگابایت‌برثانیه و پهنای باس حافظه‌اش ۶۴ بیت است؛ بااین‌حال، فعلا اطلاعات درباره‌ی ظرفیت حافظه‌ی گرافیکی (VRAM) اعلام نشده.

 

قوی‌ترین نسخه از MX450 با حافظه‌ی ۱۰ گیگابایت‌برثانیه‌ایِ GDDR6 و توان طراحی حرارتی ۲۸ تا ۳۰ وات ازلحاظ قدرت پردازشی به کارت گرافیک موبایلی (مخصوص دستگاه‌های قابل‌حمل) GTX 1050 با سه گیگابایت حافظه‌ی گرافیکی نزدیک می‌شود. همچنین، رسانه‌ی Zhuanlan حافظه‌ی GDDR6 پردازنده‌ی گرافیکی جدید انویدیا را اورکلاک کرد و سرعت آن را از ۱۰ به ۱۳ گیگابایت‌برثانیه رساند. این کار باعث شد پردازنده‌ی گرافیکی MX450 در برخی سناریوها به سطح GTX 1050 Ti برسد. 


به‌طور کلی، شواهد نشان می‌دهند که MX450 بهبود درخورتوجهی درمقایسه‌با نسل قبل به‌خود دیده و پردازنده‌ی گرافیکی باکیفیتی برای لپ‌تاپ‌ها به‌حساب می‌آید. اگر این پردازنده‌ی گرافیکی پهنای باند حافظه‌ی بیشتر داشت، بسیار بهتر می‌شد. استفاده از پهنای باند حافظه‌ی بیشتر به MX450 کمک می‌کند به قدرت پردازشی ارائه‌شده‌ی سری ۱۶ کارت‌های گرافیک انویدیا نزدیک شود.


MX450 برای بازاری که هدف قرار داده، بسیار عالی به‌نظر می‌رسد. این پردازنده‌ی گرافیکی به‌گونه‌ای طراحی شده است که بسیار سریع‌تر از پردازنده‌های گرافیکی مجتمع و درعین‌حال، ابعاد جمع‌و‌جوری داشته باشد. به‌نظر می‌رسد MX450 بتواند به این اهداف دست یابد.

پردازنده‌های سری جی‌فورس MX همواره جزو پردازنده‌های گرافیکی مطلوب لپ‌تاپ‌ها بوده‌اند و این حقیقت درادامه‌ی مسیر قطعا پابرجا خواهد بود. انویدیا هنگام رونمایی پردازنده‌ی گرافیکی یادشده اعلام کرد جی فورس ام ایکس ۴۵۰ درزمینه‌ی ویرایش عکس و ویدئو و اجرای بازی درمقایسه‌با نسل قبل پیشرفت کرده است.

نظرات کاربران
  • نام کاربری

    آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی

    • نام کاربری

      آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی

نظر خود را با ما در میان بگذارید