راهنمای جامع نوشتن توضیحات متا برای سئو

۲۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۴


توضیحات متا دیسکریپشن(meta description) یکی از تگ های html سایت است که در نمایش یک صفحه سایت در گوگل نشان داده می شود. گوگل برای راحتی و رضایت بیشتر کاربران یک متن خلاصه از محتوای موجود در صفحه را زیر بخش url در نتایج گوگل نمایش می دهد تا کاربر قبل از کلیک اطلاعات کلی از مطالب موجود در صفحه به دست آورد.


توضیحات متا دیسکریپشن(meta description) یکی از تگ های html سایت است که در نمایش یک صفحه سایت در گوگل نشان داده می شود. گوگل برای راحتی و رضایت بیشتر کاربران یک متن خلاصه از محتوای موجود در صفحه را زیر بخش url در نتایج گوگل نمایش می دهد تا کاربر قبل از کلیک اطلاعات کلی از مطالب موجود در صفحه به دست آورد. گوگل این امکان را به صاحبان سایت داده است تا توضیحات متا دیسکریپشن را خودشان بنویسند که در یک تگ html در صفحه ذخیره می شود. این امکان یک فرصت خوب برای صاحبان سایت ایجاد کرده تا متن توضیحات متا را به بهترین شکل بنویسند و کاربران را به کلیک روی صفحه ترغیب کنند. در نگاه اول کاربری که یک کلمه را در گوگل سرچ می کند در نتایج، ابتدا عنوان و سپس توضیحات متا دیسکریپشن را می بیند بنابرین باید این دو مورد را به بهترین شکل بنویسیم تا هم کاربر انگیزه بیشتری برای کلیک داشته باشد و هم گوگل معیار خوبی برای اعتبار محتوا و رتبه بندی سایت ما داشته باشد. بهینه سازی متا دیسکریپشن از موارد سئو داخلی به شمار می رود. در این مطلب تمامی باید ها و نباید هایی که در نوشتن توضیحات متا دیسکریپشن به بهینه ترین شکل لازم است را توضیح می دهیم.

به طور قطعی نمی توان در مورد تاثیر متا بر رتبه بند گوگل نظر داد. گوگل توضیحات متایی که خودتان برای صفحات سایت می نویسید را می بیند اما در نهایت تصمیم گیری برای نشان دادن متن توضیحات متا به عهده گوگل است و ممکن است دقیقا متن شما را نمایش ندهد. توضیحات متا باید کمک کننده گوگل برای شناسایی بهتر صفحه باشد بنابرین اگر به صورت واضح خلاصه موضوع اصلی صفحه را به همراه کلمه های اصلی در توضیحات متا بیاوریم، احتمال نشان دادن شدن در نتایج و تاثیر مثبت بر روی رتبه آن صفحه بیشتر می شود.
هدف نهایی و اصلی از نوشتن توضیحات متا بهبود رتبه بندی نیست، هدف اصلی ترغیب کاربر به کلیک کردن است. مهم ترین نتیجه ایی که توضیحات متای خوب برای سایت ایجاد می کند این است که کاربران ترغیب شوند به جای سایت رقبا روی سایت شما کلیک کنند. این کار باعث افزایش نرخ کلیک (CTR) می شود. در حالی که Google تأیید نمی کند که CTR یک عامل رتبه بندی در نتایج جستجو است، اکثر کارشناسان SEO معتقدند که CTR بر رتبه بندی تأثیر می گذارد.

در این صورت، یک توضیحات متا قوی می تواند به طور مستقیم ترافیک را افزایش داده و به طور غیر مستقیم(و حتی مستقیم) رتبه های شما را افزایش دهد. هر دو هدف نشان می دهد که نوشتن توضیحات متا ارزش وقت گذاشتن را دارد.

 

نحوه نوشتن توضیحات متا در حالت بهینه
همانطور که گفته شد توضیحات متا از مهم ترین مواردی است که در نمایش سایت ها در نتایج گوگل مشخص می شود. تو ضیحات متا شامل یک یا نهایت دو جمله است و بسیار مهم است که در همین جمله کوتاه به بهترین شکل اطلاعات صفحه خود را به کاربر بدهیم و در عین حال طوری بنویسیم که برای گوگل نیز بهینه و کمک کننده باشد. برخی ازنکاتی که در نوشتن توضیحات متا می تواند به شما کمک کند را در ادامه توضیح می دهیم.
در نظر گرفتن محدودیت کلمات
قطعا همه دوست داریم در توضیحات متا تمام نکات و مزیت های صفحه سایتمان را به کاربران و گوگل نشان دهیم. اما محدودیت کاراکتر ها این اجازه را به ما نمی دهد. گوگل برای طولانی نشدن و لیست نتایج و اذیت نشدن کاربر، برای توضیحات متا محدودیت کاراکتر در نظر گرفته به طوری که بیشتر از تعداد مشخص شده را در نتایج نشان نمی دهد. حداکثر تعداد کاراکتر مجاز برای نوشتن توضیحات متا 160 کاراکتر است. در سال 2017 گوگل به صورت مقطعی این تعداد را به 320 کاراکتر رساند اما در سال 2018 دوباره به همان تعداد 160 کاراکتر برگشت. بنابرین حداکثر 160 کاراکتر می توانید در توضیحات متا بنویسید. بهترین کار این است که جمله خود را در 160 کاراکتر جا بدهیم چون اگر بیشتر بنویسیم گوگل ادامه متن را نشان نمی دهد و جمله ناقص می ماند.
در برخی از موارد نیز ممکن است نیاز به نوشتن کمکتر از 160 کاراکتر داشته باشید و با 100 کاراکتر بتوانید اثر بهتری روی کاربر بگذارید. لزومی ندارد که حتما از همه 160 کارکتر استفاده کنید.

 

متا را مرتبط با محتوای صفحه بنویسید
توضیحات متا دقیقا باید مطابق با مطالب نوشته شده در صفحه باشد. زمانی که می خواهید برای یک صفحه مقاله وضیحات بنویسید دقت کنید که به صورت خلاصه توضیح دهید که دقیقا در باره چه موضوعی در مقاله صحبت کرده اید. کاربران برای پاسخ گویی به نیاز و کسب اطلاعات کلماتی که مربوط به موضوع سایت شما می شود را سرچ می کنند. و اولین چیزی که نتایج با ان مواجه می شوند عنوان و توضیحات متا است پس باید به کاربر نشان بدهید که پاسخ سوال و یا نیاز او را در صفحه شما می تواند پیدا کند.
برای هر صفحه در وب سایت خود ، بزرگترین فایده ای که برای بازدید کنندگان فراهم می کند را با دقت در نظر بگیرید و در نوشتن توضیحات متا روی آن تاکید کنید.
مثلا برای صفحات لیست محصول می توانید به تخفیف ها، ضمانت بازگشت کالا، راحتی و سرعت تحویل و خرید و سایر مزایایی که به مشتری می دهید را بنویسید.

قرار دادن کلمات کلیدی در توضیحات متا به صورت طبیعی
وقتی به توضیحات متا در نتایج جستجوی Google نگاه می کنید، متوجه می شوید کلماتی که سرچ کرده ایید در توضیحات بولد می شوند. شخصی که جستجو می کند با دیدن کلمات بولد شده سریع تر متوجه مفهمم صفحه می شود.
شما قطعا کلمات کلیدی را که برای صفحه هدف گذاری کرده اید و محتوای صفحه را برای آن کلمات بهینه کرده ایید، با قرار دادن کلمات در توضیحات متا گوگل آن ها را بولد می کند و شانس بیشتری برای کسب رتبه در آن کلمه دارید. اما مطمئن شوید که از آن به طور طبیعی استفاده می کنید سعی نکنید به زور و غیر طبیعی کلمه کلیدی را در جمله قرار دهید. پر کردن کلمات کلیدی می تواند توضیحات متا را گیج کننده کند و در نهایت به شما آسیب برساند.
دقت کنید که کلمات کلیدی که در توضیحات متا به کار می برید باید مطابق با محتوای صفحه باشد در غیر اینصورت گوگل توضیحات شما را نادیده گرفته و بخشی از متن را صفحه را به عنوان توضیحات متا قرار می دهد
نکته مهم: توضیحات متا را منحصر به فرد بنویسید و از سایت های دیگر کپی نکنید.

استفاده از علائم نگارشی
توضیحات متا یک جمله کامل است بنابرین می تواند شامل تمامی علائم نگارشی جمله شود. استفاده از علائم نگارشی مانند نقطه، ویرگول، دو نقطه، سه نقطه و سایر موارد در جای درست خود برای رساندن مفهموم جمله به کاربران کمک زیادی می کند. علاوه بر این گوگل با دیدن علائم نگارشی آن ها را درک می کند و می فهمد که شما برای رساندن مفهوم واضح به کاربر از این علائم استفاده کرده اید.
نتیجه گیری
هدف نهایی سئو ورود کاربران به سایت و فروش خدمات و محصولات به مشتریان است. در نوشتن متن توضیحات متا اولویت خود را بر روی جذب مشتری بگذارید و سعی کنید در همین جمله کوتاه تمام نکته هایی که برای ترغیب مشتری برای کلیک بر روی سایت شما مفید است را جای بدهید.

 

نظرات کاربران
  • نام کاربری

    آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی

    • نام کاربری

      آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی

نظر خود را با ما در میان بگذارید