آشنایی با Schema markup و کاربرد های آن
نشانه گذاری اسکیما یا Schema markup نوعی کدهای معنادار است که به HTML سایت شما اضافه شود تا کلیه موتورهای جستجوگر اصلی بتوانند اطلاعات دقیق درباره محتوای وب سایت را درک و در نتایج نشان دهند.
نشانه گذاری اسکیما یا Schema markup نوعی کدهای معنادار است که به HTML سایت شما اضافه شود. اسکیما کمک می کند تا کلیه موتورهای جستجوگر اصلی مانندGoogle ، Yahoo ، Bing اطلاعات دقیق درباره محتوای وب سایت را درک و در نتایج نشان دهند. این نشانه گذاری به بهتر نشان داده شدن سایت شما در نتایج جستجو کمک می کند و برای کاربران راهنمایی و ظاهر بهتری ارائه می دهد. اسکیما چز مباحث سئو تکنیکال می باشد.
درست است که موتورهای جستجو می توانند HTML را به طور کامل بخوانند ، اما ممکن است پردازش اطلاعات پیچیده تر سخت باشد. بنابراین ، شما می توانید از نشانه گذاری - که به آن Schema markup ، schema.org یا داده های ساخت یافته نیز می گویند، برای سهولت کار موتورهای جستجو در هضم اطلاعات حیاتی در محتوای خود استفاده کنید.
پس از اعمال شدن یک اسکیما به وب سایت یک توضیحات در زیر یا کنار عنوان صفحه اضافه می شود. که ممکن است شامل raiting، قیمت، عکس و موارد دیگر باشد.
با وجود ساده بودن، اسکیما می تواند به سئوی سایت کمک کند. افزایش بازدید ها و نرخ کلیک به تثبیت رتبه و بهبود آن کمک می کند و باعث افزایش ترافیک سایت می شود.
اسکیما مارک آپ زمینه محتوای صفحه شما را مشخص می کند. بنابراین، با اضافه کردن آن به قسمت های خاص وب سایت خود ، موتور جستجو می تواند محتوای شما را بهتر تشخیص دهد. و انواع مختلف مطالب شما از جمله متن، عکس، ویدئو و ... را متمایز می کند.
حتی اگر موتورهای جستجو بتوانند محتوای شما را تشخیص دهند، نمی توانند کاملاً درک کنند که محتوای شما در مورد چیست.
موتور جستجوی گوگل برای درک و خزش یک صفحه از داده های ساختاری استفاده می کنند که یکی از آنها اسکیما است. نشانه گذاری اسکیما به عنوان منطقی عمل می کند که اطلاعات مربوط به یک صفحه را علامت گذاری می کند و محتوای صفحه را طبقه بندی می کند.
به عبارت ساده تر ، نشانه گذاری یک زبان و منطق خاص به موتورهای جستجو می دهد تا بتوانند مطالب را فهرست بندی نمایند. و گوگل را برای تعیین نحوه برخورد با محتوا راهنمایی می کند. در نتیجه، به جای اینکه فقط از توضیحات متا استفاده کنیم طرح های اسکیما را برای نمایش در نتایج موتور جستجو (SERP) به کار می بریم.
برای قرار دادن اسکیما مارک آپ می توانید از کدهای HTML مخصوص هر اسکیما استفاده کنید و در صورتی که سایت شما وردپرس است می توانید از افزونه های اسکیمای ورد پرس مانند افزونه All In One Schema Rich Snippets استفاده کنید.
انواع نشانه گذاری های اسکیما
اسکیما انواع مختلفی دارد که برای انواع محتوا به کار می رود. پر استفاده ترین اسکیما همان Rating است که مخصوصا در نتایج فارسی زیاد با آن مواجه شده اید. طرح های دیگر اسکیما برای عکس، ویدئو، مقاله و ... وجود دارد که در ادامه متداول ترین آنها را معرفی می کنیم.
اسکیما rating یا نظر سنجی
این نوع اسکیما از ستاره های نظر سنجی برای نظر دادن استفاده می کند که از یک تا پنج ستاره قابل نظر دادن است. بسیاری از افراد به نظر سنجی های یک صفحه توجه می کنند تا از میزان رضایت مردم درباره آن محصول یا خدمت آگاهی کسب کنند. برای اینکه کاربران سریع تر و راحت تر بتوانند نظرات را ببینند به عنوان یک طرح با ستاره های نظر سنجی در بالای توضیحات متا ظاهر می شود.
اسکیمای سازمانی (Organization Schema)
این اسکیما یک طرح برای نشان دادن اطلاعات یک شرکت از جمله لوگوی رسمی شرکت، آدرس در نقشه، شماره تلفن، وب سایت، توضیحاتی درباره شرکت، مدیر عانل، سال تاسیس و ... به کاربر نمایش می دهد. این اسکیمای برای زمانی طراحی شده است که کاربر نام یک برند یا شرکت را سرچ می کند و می خواهد اطلاعات بیشتری درباره آن کسب کند.
اسکیمای شخص (Person Market Schema)
این یک اسکیما برای نشان دادن اطلاعات شخصی افراد است و زمانی که کاربر اسم فردی را سرچ کند نمایش داده می شود. تمام اطالاعات اولیه در مورد مانند نام، تاریخ تولد، تحصیلات، اعضای خانواده، دستاوردها و سایر اطلاعات مهم را نشان می دهد.
اسکیمای ویدئو
این اسکیما همان طور که مشخص است برای نشان دادن ویدئو ها به کار می رود و به این صورت است که یک عکس کوچک از نمایش ویدئو در نتایج کنار توضیحات متا قرار می گیرد. زمانی که از بخش سرچ ویدئو در گوگل استفاده کنید با این اسکیما زیاد مواجه می شوید. این اسکیما به کاربرانی که به دنبال ویدئو در نتایج هستند کمک می کند تا بهتر متوجه شوند محتوای آن صفحه ویدئویی است.
اسکیمای رویداد
اسکیمای رویداد اطلاعات اضافی را برای رویدادهای برنامه ریزی شده که دارای تاریخ مشخص باشند در اختیار شما قرار می دهد. این نوع اسکیما زمانی به مار می رود که کاربر یک کنیرت یا جشنواره یا رویداد را سرچ می کند. با قرار دادن این اسکیما اطلاعاتی مانند تاریخ رویداد، مکان برگزاری و قیمت بلیط در نتایج نمایش داده می شود. که به افراد برای اطلاع کلی از رویداد مورد نظر خود کمک می کند.
اسکیمای لیستی یا دستور آشپزی (Recipe Schema)
اسکیمای دستورالعمل آشپزی به وب سایت ها کمک می کند تا محتوای نمایش داده شده آنها در نتایج به یک محتوای غنی تبدیل شود.. این اسکیمایبه صورت تیتر وار دستور العمل سرچ شده را در نتایج نشان می دهد تا کاربر قبل از کلیک کردن بر روی صفحه مطمئن شود که دقیقا مطلب مورد نظر خود را پیدا کرده اند و اطاعات کلی از زمان پخت و غیره به دست بیاورند. همچنین کمک می کند قبل از کلیک کردن نتیجه دستور العمل را ارزیابی کنند.
اسکیمای محصول (Product & Offer Schema)
اسکیمای Product & Offer اطلاعات خاصی از محصولات، از جمله قیمت و وضعیت در دسترس بودن را ارائه می دهند.این اسکیما معمولاً برای فروش یک کالا یا خدمات خاص استفاده می شوند. این نشانگرها باعث می شوند تا محصول از رقبایی که از این اسکیما استفاده نمی کنند متمایز باشد و همچنین به افراد این امکان را می دهد که به راحتی آنها را مقایسه کنند. استفاده از این اسکیما برای سرچ کردن محصولات و سایت های فروشگاهی مناسب است.
اسکیمای مقالات
Schema Article Markup باعث می شود موتورهای جستجو مطالب تأکید شده در عنوان مقاله، زمان انتشار، تصویر برجسته و حتی گاهی فیلم را درک کنند. انواع مختلفی از نشانه گذاری های مقاله برای انواع مختلف مقاله از جمله اخبار، فناوری، پست های وبلاگ و غیره وجود دارد که به کاربران اطلاعات مفیدی ارائه می دهد.
مزایای استفاده از اسکیما
در این مطلب به تاثیری که اسکیما بر سئو سایت می تواند بگذارد اشاره کردیم و بیان کردیم که با یک کد ساده HTML میتوان سایت خود را در نتایج جستجو برجسته و متمایز کنید. از مزایای اسکیما برای وب سایت به موارد زیر می توانیم اشلره کنیم.
اسکیما کمک می کند تا موتورهای جستجو اطلاعات مهم و نکات کلیدی که در صفحه هدف شما وجود دارد را علامت گذاری و برجسته کنند.
جزئیات مفید و خوبی را به کاربر نشان می دهد و یک پیش نمایش زیبا به نتیجه جستجو می دهد.
برجسته بودن نکات در اسکیما باعث جذب مخاطب و افزایش نرخ کلیک بر روی سایت شما می شود.
افزایش ترافیک حاصل زیاد تر شدن کلیک ها به بهبود و تثبیت رتبه سئو سایت کمک می کند.
با توجه به تاثیرات مفیدی که اسکیما بر سایت می گذارد استفاده از آن را برای اکثر وب سایت ها می توان مفید دانست. اما باید در نظر داشته باشید که مطابق با نوع صفحه هدف خود از اسکیما استفاده کنید تا باعث اذیت شدن کاربر نشود. این تکته را هم در نظر داشته باشید که بسیاری از اسکیماها توسط گوگل در ایران تحریم شده و قابل استفاده نیست.
نظرات کاربران
نام کاربری
آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی