سئوی تکنیکال: آموزش جامع تکنیکال سئو

۲۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۹

در این مقاله موارد موجود در سئوی تکنیکال را جمع آوری کرده ایم که حتما توصیه می کنیم آن را مطالعه نمایید.


سئوی تکنیکال یا فنی یک گام بسیار مهم در فرآیند سئو سایت است. حتما تا حالا بسیاری از شما زمانی که صحبت از سئو سایت می شود، ناخودآگاه ذهنتان به سمت تولید محتوای با کیفیت و جذب بک لینک های قوی می رود. بسیاری از جاها عنوان می شود که تنها با تولید محتوا با کیفیت و جذب بک لینک می توانید کلمات مد نظر خود را به صفحه اول گوگل برسانید. اما متاستفانه این دروغی بیش نیست! برای رتبه گرفتن محتوا و صفحات شما، گوگل ابتدا باید صفحات سایت شما را به درستی درک و ایندکس کند. شما به عنوان متخصص سئو می بایست به سئوی تکنیکال مسلط و مشکلات فنی یک سایت را بشناسید و نحوه رفع آن ها را بدانید.

سئوی تکنیکال چیست؟
سئوی تکنیکال به روند بهینه سازی وب سایت برای مرحله خزش و ایندکس توسط موتور جست و جو گفته می شود. با استفاده از سئوی تکنیکال شما می توانید به گوگل کمک کنید بدون مشکل بتواند فرآیند های دسترسی، خزش، تفسیر و ایندکس وب سایت را انجام دهد.
دلیل اینکه واژه فنی در آن استفاده شده این است که هیچ ارتباطی به محتوا وب سایت ندارد. هدف اصلی سئوی تکنیکال بهینه سازی زیر ساخت یک وب سایت است. حال قدم به قدم موارد موجود در سئوی فنی یا تکنیکال را بررسی می کنیم
هاست یا فضای میزبانی مناسب برای سئو
میزبانی وب یا هاست سایت شما یکی از مهم ترین بخش های وب سایت شما است. اگر می خواهید از خطاهای سرور و نارضایتی کاربران سایت تاتن در امان باشید، نیاز به یک هاست میزبانی قوی دارید که به آن تکیه کنید. در نهایت این هاست شما است که از تلاش های شما برای کسب ترافیک ارگانیک پشتیبانی می کند.

حال 2 مورد از ویژگی های یک سرور مناسب برای سئو سایت را بررسی می کنیم.
uptime بالا
آپ تایم به معنای درصد زمانی است که وب سایت شما در دسترس است. درصد آپ تایم بالا مهم ترین عامل برای تشخیص یک هاست مناسب است. درصد آپ تایم بالا باعث کاهش نارضایتی و در نتیجه افزایش شانس رتبه گرفتن سایت شما است. در هنگام انتخاب هاست فریب شعارهای تبلیغاتی از قبیل آپ تایم 100 را نخورید. زیرا هیچ هاستی وجود دارد که آپ تایم 100 درصد داشته باشد. بالاترین درصد آپ تایم یک سرور 99.99 است.

مکان سرور
در حالت ایده آل سرور شما می بایست در کمترین فاصله جغرافیایی با محل بازدیدکنندگان وب سایت شما باشد. هرچه این فاصله بیشتر باشد، زمان دریافت و ارسال اطلاعات و پاسخ گویی سرور به درخواست ها افزایش می یابد که سبب کند شدن سرعت لود وب سایت می شود. البته ممکن است سرور های نزدیک به شما قدرت کافی رو نداشته باشند و شما مجبور به استفاده از هاست های خارجی باشید. این تصمیم بر عهده شما است که بهترین حالت برای وب سایت شما چیست.

ساختار مناسب url
یکی دیگر از موارد سئوی تکنیکال ساختار صحیح پیوند های سایت است. معمولا پیوند ها اولین چیزی هستند که کاربران و گوگل از یک صفحه مشاهده می کنند. یک ساختار پیوند استاندارد دارای مشخصات زیر است:
شامل کلمه کلیدی باشد:
بعد از تحقیق کلمات کلیدی و انتخاب کلمات هدف میبایست صفحات هدف یا لندینگ برای آن ها در نظر گرفته شود. یکی از ویژگی های این صفحه وجود کلمه کلیدی در پیوند این صفحه است. وجود کلمه کلیدی در پیوند صفحه باعث می شود کاربران و موتور جست وجو درک درستی از محتوا و مقصود صفحه مد نظر داشته باشند.
خالی از کلمات اضافی باشد
همان طور که در بالا اشاره کردیم پیوند یک صفحه باید مفهوم و مقصود صفحه را توضیح بدهد. بنابراین استفاده از کاراکترها و کلمات اضافی ضرورتی ندارد و هر چه url کوتاه تر باشد، برای گوگل و کاربر درک آن ها ساده تر خواهد بود و بهینه ترین حالت آن تنها استفاده از کلمه کلیدی در آن است. مانند پیوند زیر:
https://example.com/host

عدم استفاده از url های داینامیک
در طراحی سایت فروشگاهی، گاهی پیوند های به صورت داینامیک ایجاد می شوند مانند:
https://domain.com/cat/?cid=7078.
بهتر است از url استاتیک که ساختار منطقی تر توصیفی تری دارند استفاده شوند. این مورد میبایست در طراحی سایت شما و توسط شرکت طراحی سایت اعمال شود. هرچند موتور های جست و جو مشکلی با خزش هر دو نوع url ندارند، اما به دلیل تجربه کاربری بهتر است از پیوند های استاتیک به جای داینامیک استفاده شود.
برخی از پارامتر ها مثل ؟، utm می توانند باعث ایجاد محتوای تکراری شوند. برای حل این مشکل در بخش سرچ کنسول قدیمی سایت خود در بخش url parameter، این پارامترها را به گوگل معرفی کنید و گوگل از ایندکس آن ها صرف نظر می کند. این موارد در سئو سایت فروشگاهی وجود دارد.

یکی کردن نسخه های مختلف سایت
برخی از وب سایت ها چندین ادرس و url مختلف برای دسترسی دارند. مانند www و بدون www و http و https. گوگل تمامی این نسخه ها به عنوان یک سایت جداگانه در نظر می گیرد. بانبراین برای جلوگیری از محتوای تکراری می بایست تمامی این نسخه ها به یک نسخه اصلی ریدایرکت 301 شود.
سایت مپ یا نقشه سایت
یکی دیگر از موارد سئوی تکنیکال سایت مپ یا نقشه سایت است. تعریف ساده سایت مپ به شرح زیر است:
سایت مپ یک فایل به فرمت xml است که تمامی url های سایت در داخل آن است.

این فایل یک راهنما برای موتور جست و جو است که ویژگی های اولویت خزش، آخرین آپدیت، نسخه اصلی url را به خزندهای گوگل معرفی می کند. سایت مپ برای کمک به خزش هر چه صحیح و سریع تر صفحات یک وب سایت است و برای وب سایت هایی اهمیت بیشتری دارد که:
دارای هزاران صفحه و یک ساختار عمیق است.
اغلب صفحات جدید به آن اضافه می شود و یا صفحات آن آپدیت می شود.
ساختار ضعیف لینک سازی داخلی دارد.

با وجود اینکه موتور های جست و جو می توانند urlهای سایت را بدون نیاز به سایت مپ پیدا کنند، اما اضافه کردن آن ها در سایت مپ نشان می دهد که اهمیت بالایی برای آن ها قائل هستید.
فایل robot.txtیک فایل متنی است برای برقراری ارتباط با موتورهای جست و جو که کدام صفحات یک وب سایت را خزش و ایندکس کنند. این فایل می بایست در دسترس موتور های جست و جو باشد. محل آپلود این فایل در ریشه سایت است.
فایل robot.txt باعث می شود موتورهای جست و جو به صفحات درست دسترسی داشته باشند و صفحات دارای محتوای تکراری که باعث کاهش رتبه سایت می شوند از دسترس آن ها خارج شود. تنظیم صحیح این فایل سبب افزایش سرعت ایندکس و بودجه خزش می شود. البته این نکته را توجه داشته باشید که دستورات robot.txt در واقع یک توصیه به موتورهای جست و جو است و ان ها ممکن است دستورات را نادیده بگیرند که البته خیلی بعید است.

خطای 404 و soft 404
خطای soft 404 یک پاسخ کد(response code) رسمی که به مرورگر ارسال میشود نیست. در واقع فقط یک برچسب است که گوگل به صفحاتی که ایندکس می کند می زند. زمانی که گوگل به یک صفخه می رسد و کد 200 (وضعیت عادی) دریافت می کند، اما صفحه دارای محتوای ضعیف یا خالی است و در نتیجه گوگل به صفحه اهمیت نداده و آن را از ایندکس خارج می کند و صفحه برچسب soft 404 می خورد.
این ویژگی شبیه فاکتورهای الگوریتم گوگل پاندا است. در آپدیت جدید گوگل پاندا صفحات ارای محتوای ضعیف یا تکراری یک عامل منفی در رتبه بنذی هستند. بنابراین سعی کنید صفحات ضعیف خود را غنی کنید یا چندین صفحه ضعیف را با هم ادغام کنید و یا در نهایت صفحات ضعیف خود را از ایندکس خارج کنید.
به طور کلی خطای 404 دو دلیل عمده دارد:
خطا در لینک و هدایت کاربران به صفحه ای که وجود ندارد.
یک پیوند که قبلا وجود داشته استف در آثر خطای انسانی ناگهان ناپدید شده است.

برای اصلاح این خطا باید این لینک های شکسته را پیدا کنید که در سایت های بزرگ با چندین هزار صفحه کار بسیار سختی است. اما می توانید از ابزاهایی نظیر deepcrawl و یا screaming frog برای یافتن ان ها استفاده کنید.
برای صفحه ای که دیگر وجود ندارد دو راه حل دارید:
1- اگر تصادفا حذف شده ان را بازیابی کنید.
2- اگر آن را حذف کرده اید، با استفاده از ریدایرکت 301 آن را به نزدیک ترین صفحه از نظر مفهوم ریدایرکت کنید.
 

نرخ بودجه(crawl budget)
یکی از تکنیک های سئو تکنیکال، بهینه سازی نرخ بودجه خزش سایت است. نرخ بودجه عبارت است از تعداد صفحاتی که در هر بار مراجعه ربات های گوگل به سایت خزش می شوند و هر وب سایتی با توجه به ساختار خود نرخ بودجه محدودی دارد.
آیا بهینه سازی نرخ بودجه خزش برای سئو مهم است؟
پاسخ به این سوال بله است. هرچه صفحات مهم سایت شما سریع تر و بیشتر ایندکس شوند، طبیعتا شانس سایت شما برای رتبه گرفتن بیشتر می شود.

نکاتی جهت افزایش نرخ بودجه خزش سایت
مطمئن شوید که صفحات سایت شما قابل ایندکس هستند(چک کردن robot.txt)
محتوای غنی تولید کنید
از ریدایرکت کمتر استفاده کنید
لینک های شکسته را اصلاح کنید
سرعت سایت را بهینه کنید
ساختار سایت و لینک سازی داخلی خود را بهبود دهید


افزایش سرعت سایت

یکی از مباحث بسیار مهم در سئو تکنیکال افزایش سرعت سایت است. یک سایت کند شانسی برای رتبه گرفتن در گوگل ندارد. سرعت پایین لود می تواند تمام زحمات و تلاش های بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ یک سایت را هذر بدهد. برای افزایش سرعت سایت نیاز به بررسی و اصلاح چند مورد که به ظاهر اهمیت چندانی ندارند، اما با رعایت آن ها می توان سرعت سایت را به طرز چشم گیری افزایش داد. این فعالیت ها عبارتند از:
انتخاب هاست مناسب و پر قدرت
کاهش درخواستHTTP
فعال کردن G-ZIP
فعال کردن سیستم Cashing
Min کردن منابع(css، js و ...)
اولویت قرار دادن محتوا بالای صفحه
بهینه سازی تصاویر و ویئو ها
استفاده از CDN

محتوای تکراری(duplicate content)
دو نوع محتوای تکراری وجود دارد که هر دو بر سئو سایت تاثیر منفی دارند. این دو نوع عبارتند از:
محتوای تکراری داخل سایت: زمانی رخ می دهد که دو یا چند نسخه از یک محتوا با url متفاوت در داخل سایت وجود داشته باشد.
محتوای تکراری خارج سایت: زمانی رخ میدهد که دو یا چند سایت دقیقا یک نوع محتوا را منتشر می کنند. دزدی محتوا، توزیع محتوا، و توصیف یکسان محصولات عمومی از عوامل تولید این نوع محتوای تکراری هستند.

چرا محتوای تکراری یک مشکل است؟
محتوای منحصر به فرد یکی از بهترین روش ها برای متمایز کردن وب سایت از سایت های دیگر است. هنگامی که شما از محتوای تکراری برای توصیف محصولات یا خدمات خود استفاده می کنید، در واقع وب سایت خود را از این مزیت محروم کرده اید.
زمانی که دو صفحه مشابه وجود دارد گوگل در تشخیص محتوای اصلی دچار سردرگمی خواهد شد و شانس رتبه گرفتن محتوای اصلی کاهش پیدا می کند. همچنین گوگل نسخه های مشابه از یک صفحه را از ایندکس خارج می کند و در نتیجه نرخ بودجه شما به نوعی هدر می رود و ممکن است صفحات مهم سایت شما ایندکس نشود.
به دلیل گستردگی بحث محتوای تکراری و نحوه رفع آن در آینده ای نزدیک یک آموزش کامل در مورد آن منتشر خواهیم کرد.
اسکیما مارک آپ
اسکیما مارک آپ یکی دیگر از مواردی است که در حوزه سئوی تکنیکال قرار می گیرد. کدهای اسکیما که در سایت schema.org یافت می شوند، کدهایی هستند که صفحات وب را نشانه گذاری می کنند و به موتورهای جست و جو در درک ساختار یک صفحه کمک می کنند.

آیا نشانه گذاری اسکیما رتبه سایت را بهبود می بخشد؟
هیچ گونه مدرک محکمی دلیل بر اینکه نشانه گذاری اسکیما تناثیر روی نتایح ارگانیک دارد، وجود ندارد. اما این کد ها نتایج وب سایت شما را به صورت غنی تری در موتور جست و جو نمایش می دهد که می تواند منجر به افزایش نرخ کلیک یا همان CTR شود. بسیاری از وب سایت ها از این نشانه گذاری استفاده نمی کنند و این یک فرصت بسیار عالی برای شماست تا از مزایای آن بهره مند شوید.
اسکیما برای چه مواردی استفاده می شود؟
کسب و کارها و سازمان ها
رویدادها
مردم
محصولات
نظر سنجی
ویدئو
سئوی تکنیکال یا فنی بحث بسیار گسترده است که ما در اینجا به طور خلاصه به برخی از موارد آن پرداختیم. 

سوالات متداول سئو تکنیکال
سئو تکنیکال چیست؟
سئوی تکنیکال به بهینه سازی فنی وب سایت و سرور اشاره دارد که به خزنده های موتورهای جستجو کمک می کند تا وب سایت شما را برای بهبود رتبه های ارگانیک به طور مؤثر خزش ایندکس نمایند.

چرا تکنیکال سئو اهمیت دارد؟
سئو تکنیکال به بهبود جنبه های فنی یک وب سایت به منظور افزایش رتبه صفحات آن در موتورهای جستجو اشاره دارد. یک وب سایت سریع، قابلیت خزش بالا و قابل درک برای موتورهای جستجو، اصول اساسی سئو هستند.
مهم ترین فاکتورهایی که باید در سئو تکنیکال بررسی شوند، کدام است؟
قابلیت خزش و ایندکس سایت، سرعت سایت، سلامت سرور، بهینه سازی کدهای وب سایت، ساختار صحیح و استاندارد اسکیما، عدم وجود محتوای تکراری و ریسپانسیو و موبایل فرندلی بودن وب سایت از مهم ترنی فاکتورهای سئو تکنیکال می باشند.

 

نظرات کاربران
  • نام کاربری

    آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی

    • نام کاربری

      آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی

نظر خود را با ما در میان بگذارید