معایب و نقاط ضعف ورد پرس (wordpress) در طراحی سایت

۲۰ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۶
وردپرس (wordpress) یک سامانه مدیریت محتوا (Content management system) برای راه اندازی و ایجاد سایت‌ها و وبلاگ‌ها است و شما با استفاده از این سیستم نرم‌افزاری می‌توانید، محتوای سایتتان (متن، فیلم ، تصویر و هر چیز دیگری) را مدیریت کنید. وردپرس که با زبان برنامه نویسی PHP نوشته شده است، در ابتدا تنها یک سیستم رایگان وبلاگ‌نویسی بود که امکانات خوبی را در اختیار وبلاگ نویسان قرار می‌داد و سپس به صورت یک سامانه مدیریت محتوا یا نرم‌افزار متن باز برای مدیریت محتوای سایت‌ها معرفی شد. WordPress اگرچه طرفداران زیادی دارد، در عین حال منتقدانی هم داشته است. منتقدان نقدهای جدی و زیادی بر این سیستم دارند و معتقدند که نباید از وردپرس برای ساخت هرگونه سایتی استفاده کرد. پس اگر می‌خواهید بدانید که معایب وردپرس چیست و چه زمانی نباید از آن برای مدیریت سایت‌ها استفاده کرد، این مقاله می تواند به شما کمک کند.

نقاط ضعف ورد پرس ( چرا نباید با ورد پرس سایت طراحی کرد؟ )

وردپرس (wordpress)  یک سامانه مدیریت محتوا (Content management system) برای راه اندازی و ایجاد سایت‌ها و وبلاگ‌ها است و شما با استفاده از این سیستم نرم‌افزاری می‌توانید، محتوای سایتتان (متن، فیلم ، تصویر و هر چیز دیگری) را مدیریت کنید. وردپرس در ابتدا تنها یک سیستم رایگان وبلاگ‌نویسی بود که امکانات خوبی را در اختیار وبلاگ نویسان قرار می‌داد و سپس به صورت یک سامانه مدیریت محتوا یا نرم‌افزار متن باز برای مدیریت محتوای سایت‌ها معرفی شد.وردپرس با زبان برنامه‌نویسی «پی اچ پی» نوشته شده و توسط «مای‌ اس‌ کیو اِل» پشتیبانی می‌شود. همچنین نسخه‌ای برای «پست‌گرس‌ کیو ال» نیز موجود می‌باشد این سیستم کاملاً رایگان و متن باز است.
وردپرس  یکی از محبوب‌‌ترین سیستم های مدیریت محتوا در دنیا است. البته این موضوع به این معنا نیست که این سیستم ضعف و ایرادی ندارد. WordPress در کنار طرفداران  زیادی که دارد، منتقدانی  نیز داشته است. این منتقدان نقدهای جدی و زیادی بر این سیستم دارند و عقیده دارند که نباید از وردپرس برای ساخت همه نوع سایتی استفاده کرد. پس چون راه اندازی وبسایت با وردپرس به نسبت آسان است، لزومی به داشتن مهارت در طراحی و برنامه نویسی ندارد، در نتیجه هر روز افراد بیشتری با هدف داشتن وبسایت خودشان، با هزینه کم و بدون کمک گرفتن از دیگران، جذب وردپرس می شوند. بنابراین اگرچه وردپرس مزایایی هم دارد که باید جداگانه به آن پرداخت اما در این مقاله فعلاً به بعد معایب آن می پردازیم.

 

1- امنیت کم سایت های طراحی شده با ورد پرس

 

با توجه به در دسترس بودن تعداد بسیار زیاد سایت های وردپرسی، سایت شما می تواند خیلی ساده بعنوان هدف حمله، برای هکرها محسوب شود.

وقتی یک هکر بتواند ضعفی در این نرم افزار مدیریت محتوای مشهور پیدا کند، در واقع به نقطه ضعف ملیون ها سایت دسترسی دارد.

هر محصول نرم افزاری، سطحی از آسیب پذیری در مقابل نفوذ هکرها را می تواند داشته باشد، اما داشتن یک سایت اختصاصی، به این معنی است که هکرها باید به صورت اختصاصی برای سایت شما، زمان، منابع سخت افزاری و نرم افزاری، و هزینه صرف کنند. در حالی که وبسایت هایی که برپایه وردپرس هستند، همگی می توانند با کشف فقط یک راه نفوذ، مورد تهدید واقع شوند، یا حتی از دسترس خارج شوند.

2- نداشتن پشتیبان اختصاصی

 

 از دیگر معایب وردپرس، نداشتن پشتیبانی اختصاصی است. وردپرس در حال حاضر انجمن ها، گروه ها، شبکه‌های اجتماعی و … بسیار زیادی دارد که مشغول  پشتیبانی و رفع اشکالات آن هستند. اما نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که اگر برای سایت شما مشکلی ایجاد شود، باید خودتان آن را رفع کنید. یعنی برای رفع آن مشکل باید راه حل مناسب را خودتان جستجو کنید. اما اگر خودتان دانش فنی لازم را برای حل مشکل سایت خود نداشته باشید، به ناچار به یک پشتیبان برای سایت خود نیاز خواهید داشت. وظیفه یک پشتیبان بررسی سایت و برطرف سازی مشکلات آن است. پیدا کردن پشتیبان مطمئن برای بررسی سایت نیازمند صرف زمان و هزینه است. علاوه بر آن میزان اعتماد به پشتیبان و سطح دانش او مطرح می‌شود. زیرا امکان دارد شما نخواهید برخی از اطلاعات کسب و کار شما یا پشت پرده های محتوایی  سایت شما توسط دیگران مشاهده شود. پس می توان نبود یک پشتیبانی اختصاصی از سوی توسعه دهندگان وردپرس را یک ضعف تلقی کرد.

 

3- رعایت بسیار محدود دستورالعمل های سئو

معمولا کارِ بهینه سازی موتورهای جستجوگر یا سئو در وردپرس را، با نصب چند پلاگین می توان انجام داد و با انتخاب پلاگین مناسب، سایت شما سطح رضایت بخشی از سئو را خواهد داشت. اما هیچ وقت به اندازه یک سایت اختصاصی، دسترسی کامل برای تعیین و بهبود در شیوه نامه های سئو را ندارید. تقریباً تمام پلاگین های سئوی وردپرس، فقط سطح محدودی از دسترسی و امکانات را به صورت رایگان در اختیار شما قرار خواهند داد و برای استفاده از تمامی امکانات شما مجبور به خرید نسخه پولی پلاگین مورد نظر هستید.

 

4- کاهش سرعت

 

سرعت، یکی از معضلاتی است که وردپرس هیچوقت نتوانست آن را حل کند و حتی با توسعه اش، وضعیت آن بدتر هم شد! سرعت بارگزاری صفحات سایت، فاکتوری است که هم روی سئو و هم روی تجربه مخاطبان شما تاثیر بسزایی خواهد داشت. وردپرس به دلیل اینکه با مدل آچار فرانسه بودن، طراحی شده است؛ در اکثر مواقع، امکانات، ابزارها و بخش های بدون استفادۀ فراوانی در هسته و پلاگین هایش دارد. یعنی سرور شما در هر فراخوانی، پردازش های بیهودۀ زیادی انجام می دهد و این یعنی هر صفحه از سایت زمان زیادی برای پردازش نیاز دارد. این مشکل با افزایش بازدیدکنندگان سایت خیلی جدی تر خواهد شد.

 

5- عدم سازگاری با مرورگرها

 

بیشتر پلاگین های وردپرسی که رایگان هم هستند، هماهنگی و سازگاری زیادی با مرورگرهای مختلف ندارند. به خلاف پروژه های اختصاصی، که معمولا به جهت طراحی گام به گام، بخش های مختلف پروژه از نظر سازگاری با مرورگرها بررسی و آزمایش می شوند و هماهنگی بالایی بنا به نیاز مشتری به دست می آید. در نتیجه سایتی که سازگاری بیشتری داشته باشد، می تواند به مخاطبان بیشتری دسترسی داشته باشد و این یعنی موفقیت!

 

6- قالب های مشابه، تکراری و غیر خلاقانه

 

یکی از نقاط قوت مهم WordPress این است که اجازه نصب و انتخاب قالب های مختلف را به شما می دهد. و اما آن روی سکه این است که بیشتر سایت های طراحی شده با وردپرس شبیه هم هستند، حتی نیازی به بررسی دقیق نیست و در یک نگاه، به راحتی متوجه وردپرسی بودن آن خواهید شد. این شباهت و تکرار برای خودتان و یا مشتری تان، اصلا حس خوبی نخواهد بود. مزیت طراحی اختصاصی این است که از ابتدای کار، همان چیزی که می خواهید، انجام می شود.

نظرات کاربران
  • نام کاربری

    آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی

    • نام کاربری

      آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی آموزش ایجاد طرح گرافیکی سایت در فتوشاپ ، تبدیل طرح گرافیکی به قالب وردپرسی و ووکامرسی

نظر خود را با ما در میان بگذارید